Abordările psihoterapeutice

Programează-te

Psihoterapie de cuplu și familie

Psihoterapie de cuplu

În cuplu pot apărea momente dificile indiferent de vârstă, durata relației sau statutul marital.

Conflictul este firesc în orice tip de relație și modul în care îl gestionăm poate ajuta relația să crească și să se îmbunătățească..

Scopul psihoterapiei de cuplu este acela de a diminua tensiunea dintre parteneri, suferințele acestora în relația de cuplu și de a descoperi noi modalități și instrumente, prin care aceștia să depășească perioadele dificile („rupture and repair“).

Este recomandată atunci când ne dorim să învățam cum să gestionăm conflictele inerente unei relații, să învățăm cum să ne comunicăm mai clar nevoile și cum să avem o relație mai autentică și mai intimă cu partenerul nostru.

În cadrul terapiei fiecare partener începe să devină conștient de propriile tipare pe care le aduce în relație, să învețe, să își calibreze așteptările de la relația de cuplu în mod realist, să învețe negocierea și comunicarea asertivă.

Psihoterapeutul vă va ajuta să stabiliți obiective realiste, reguli corecte și concrete, va media conflictul și vă va învăța cum să vă exprimați nevoile mai clar.

Psihoterapie de familie

Familia în care am crescut, indiferent că este vorba despre familia biologică sau adoptivă, are o influență majoră în ceea ce am devenit astăzi, asupra modelului parental pe care îl integrăm, și  în ceea ce vom deveni.

Orice dinamică tensionată, nefuncțională, orice conflict apărut în cadrul familiei, care afectează relaționarea sănătoasă dintre membrii familiei, trebuie clarificat și rezolvat pentru a evita consecințele imediate și pe termen lung.

În psihoterapia de familie se va analiza, într-un cadru sigur și neutru, modul în care membrii familiei relaționează și interacționează, se vor identifica nevoile specifice fiecăruia dintre membrii, se vor comunica emoțiile și modul în care fiecare trăiește această dinamică de familie.

Scopul este acela de a ajuta familia, printr-un plan personalizat, să treacă prin perioadele de criză și să aducă o mai bună înțelegere a modului în care fiecare membru influențează familia și cum pot susține o funcționare armonioasă a acesteia.

Evenimente viitoare

Evenimente trecute

Articole după autori